Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Íz-világok

Anita és Vanessza mázat készít a mézeskalácshoz.  Cukrot, tojásfehérjét és ecetet tesznek bele. Egy mixerrel összekavarják az alapanyagokat. De minek tesznek bele ecetet? Ez elég furcsa.

Andi mézeskalácsot készít. A sodrófával kinyújtja a tésztát, amit utána már jól lehet szaggatni a különféle formákkal.

Formák. Szív, gomba, csillag, virág és szarvas. Nekem a szív a kedvencem, mert a szerelmet jelképezi.

Munka közben megéhezik az ember. A lányok megkenték a kenyeret. Tettek rá májkrémet, uborkát, paprikát, szalámit. Szívesen fogyasztjuk. Jó szívvel kínálják.

Kép: Zsolt és Dávid

Kép: Dóri és Rozi

0 Tovább

Kép-sorok

Az interjú

Dórika és Júlia találkozik. Beszélgetnek. Dóri interjút készít, kérdéseket tesz fel Júliának, aki válaszol rájuk. A beszélgetés jó hangulatú, végig mosolyognak, és nevetnek is közben. Az interjú végén kezet fognak és elköszönnek. A távolból még integetnek egymásnak. Biztos azért, mert jól érezték magukat a találkozás során.

 

 

A pohár

Attila szomjas, tehát inni szeretne. Megfogja a poharat, belenéz, majd a szájához emeli. Szerintem ízlik neki, mert be van csukva a szeme. Megissza az egészet, egy csepp folyadék sem marad benne. Végül megtörli a száját. Egészségére!

 

 

A létramászás

A farmerkabátos srác fel akar mászni a létrára. Biztos szeretni elérni valamit, ami fent van a magasban. Létrafokról létrafokra mászik. Integet a kamerába. Én nem szoktam létrára mászni. Általában apukám feladata. Például akkor, amikor felrakja a függönyöket. Nem szokott félni, a farmerkabátos se félt.

 

A cipőfűzés

 

Kikötődött a cipő. Ez nem jó, mert eleshet az ember. Tehát be kell kötni. A cipőfűzés gyorsan megy, már kisgyerekként megtanulja az ember. Könnyű dolog, nem is gondolkodunk rajta. De azért megvannak a fogásai, például a hurkolás.

Kép és szöveg: Loretta

 

0 Tovább

Arcok, sorsok

Az ember, aki nem szereti a fagylaltot

Ő egy 45 éves férfi, aki Pesterzsébeten él. 160 cm, barna bőrű. Rövid fekete, kissé már őszes hajú. Ruházata: tréningmackós fekete nadrág, zöld kabát. Hátra volt zselézve a haja.

Van egy hároméves kisfia, éppen miatta szereti a gyerekeket, és a gyermek is meg ő is húst eszik hússal, meg lecsót. És a fagyit nem szereti. A sültszalonnát viszont nagyon! Karatézni játszani és labdázni szokott a fiával.

Ahogy Robertó látta a dolgokat:

"Kedves ember volt. Látszott rajta, hogy szereti a gyerekeket, mert türelmes volt velünk szemben is. Innen lehetett gondolni, hogy igazat mond. Őszinte volt. Dórinak nagyon örült, ő készítette vele az interjút, és nevetett is rajta, de nem rosszindulatból, hanem mert nagyon szimpatikus volt neki. Ezért bátorodott fel Dóri is."

 

A kedves óvónéni

Közepesen idős hölgy volt, amikor megkérdeztük a korát, azt mondta, hogy 57 éves. Szőke haja volt, legalábbis régen, most inkább őszes. Volt egy kislény a kezében, aki az unokája. Nagyon szép kislány volt. Haja szőke, szeme kék. A néni olyan aranyos volt, hogy még a kislányt is megkérdezte, hátha ő is válaszol nekünk… Az óvónéni mackót viselt, és nem volt rajta kabát, csak egy felső. Elég meleg volt még az idő.  Vitte az unokát a parkba egy kicsit szaladgálni. Már nem dolgozott, csak unokázott.

Két lánya van, akik már felnőttek. Szeretne még unokákat, de nem biztos hogy lesz a jelenlegi gazdasági helyzet miatt.

A lomtalanítással egyetért, annak ellenére hogy szeméttel jár, de ez csak egy napig tart. Szerinte így mindenki megszabadul egy kicsit a lomoktól. A pincéből, padlásról kipakolnak ilyenkor az emberek.

Ahogy mi láttuk:

"Nagyon kedves. Mindent őszintén mondott, szerette a gyermekeket, türelmes és jókdvű volt. Mosolygott. Kifejezetten örült, hogy válaszolhatott a kérdéseinkre. Jó volt vele beszélgetni. Nem tudta hogy mi az a hajó, vagy micsoda készül éppen,  de mi meghívtuk péntekre az avató eseményre, amikor bemutatjuk, hogy mit tudunk. Tök jó lenne, ha sok ilyen ember lenne, akivel összeismerkedik az ember és jót beszélget."

Ahogyan Gábor látta a helyzetet:

"Őszintén szereti a gyerekeket ez a néni. Ez biztos, mert a váratlan szituáció ellenére is türelmes mosollyal válaszolt a kérdésekre."

 

 

Az idős néni, aki nagyon sokat beszélt

Idős volt már nagyon,  de egyenes volt a háta. Ráncos volt, a haja ősz, de nem volt a fején sapka, sem kendő, csak a kevéske haja. Kabát volt rajta fekete és feles.

Nagyon kedveli a gyerekeket. Iskolában dolgozott. Nem idegesítik őt a gyerekek.

Hát a lomtalanítással nem volt jó véleménnyel. Szerinte az  embereknek jobban kellene figyelni, mert nagy szeméttel jár, így csúnya, veszélyes és büdös... De azt mondta, a lomtalanítás arra mindenképpen jó, hogy a szemeteket kidobáljuk a pincéből.

Dóri véleménye a dolgokról:

"Eltársalgott velünk. Kedves volt, felelt minden kérdésre. Nagymamámnak azért nem fogadnám el, de nem volt ijesztő, csak öreg. Beszédes. Örült, hogy beszélgethet valakivel. Egyszerűen és érthetően beszélt, pedig öreg volt. De sokat beszélt, a végén már nehéz volt hallgatni. Ő beszélt a legtöbbet, nem is kellett kérdezni ő csak mondta, mondta és mondta."

0 Tovább

Lásd másképp! Láss másképp!

A monitor háza belülről. Lásd máskép! Mi lenne ha az emberek úgy mennének el a szemét mellett, hogy megnéznék milyen lett, hogy működött, mire volt jó, hogy nézett ki igazából… De persze ezt az emberek cikinek tartják…

 

Ennek a fémtárgynak a teteje le van vágva biztonsági okokból, mert ha felrobban, akkor nagy bajokat okoz. Vagy nem? Mi lehet ez? Mire volt jó? És miért dobták ki? Vajon kié lehetett és mit csinált vele?

 

 

Ez egy madárkalitka. De belülől látta már valaki? Itt lakott egy madár. Ez volt az otthona egy életen át. Vajon ki viselte gondját, és mi lett vele? Megdöglött, elszökött? Az biztos, hogy most már nem kell senkinek… Vagy mégis?

 

 

Dóri a tévével. Riporter kerestetik.

0 Tovább

Jelenetek, helyzetek, életképek

Galambvadászat

Mintha galambot akartak volna elkapni… Jó móka. Egy kicsi valóság, egy kicsi képzelet és sok-sok játék.

 

Tűzzsonglőrködés

 

Hová lifteznek a levágott üvegek?

Liftbe akarták berakni a levágott füveket. Hogyminek? Várj csak minek is? Azt tudom, hogy vicces egy történet volt. Igen, megvan. Hogy találjanak végre egy szemetest. Hogyha már összeszedik innen-onnan, akkor tudják hova rakni… 

0 Tovább

Szemétálmok

blogavatar

Médiacsoportunk a ferencvárosi lomtalanításhoz kapcsolódó összművészeti megmozdulás keretében alakult meg. Írunk, fotózunk és blogolunk.

Utolsó kommentek