Az ember, aki nem szereti a fagylaltot

Ő egy 45 éves férfi, aki Pesterzsébeten él. 160 cm, barna bőrű. Rövid fekete, kissé már őszes hajú. Ruházata: tréningmackós fekete nadrág, zöld kabát. Hátra volt zselézve a haja.

Van egy hároméves kisfia, éppen miatta szereti a gyerekeket, és a gyermek is meg ő is húst eszik hússal, meg lecsót. És a fagyit nem szereti. A sültszalonnát viszont nagyon! Karatézni játszani és labdázni szokott a fiával.

Ahogy Robertó látta a dolgokat:

"Kedves ember volt. Látszott rajta, hogy szereti a gyerekeket, mert türelmes volt velünk szemben is. Innen lehetett gondolni, hogy igazat mond. Őszinte volt. Dórinak nagyon örült, ő készítette vele az interjút, és nevetett is rajta, de nem rosszindulatból, hanem mert nagyon szimpatikus volt neki. Ezért bátorodott fel Dóri is."

 

A kedves óvónéni

Közepesen idős hölgy volt, amikor megkérdeztük a korát, azt mondta, hogy 57 éves. Szőke haja volt, legalábbis régen, most inkább őszes. Volt egy kislény a kezében, aki az unokája. Nagyon szép kislány volt. Haja szőke, szeme kék. A néni olyan aranyos volt, hogy még a kislányt is megkérdezte, hátha ő is válaszol nekünk… Az óvónéni mackót viselt, és nem volt rajta kabát, csak egy felső. Elég meleg volt még az idő.  Vitte az unokát a parkba egy kicsit szaladgálni. Már nem dolgozott, csak unokázott.

Két lánya van, akik már felnőttek. Szeretne még unokákat, de nem biztos hogy lesz a jelenlegi gazdasági helyzet miatt.

A lomtalanítással egyetért, annak ellenére hogy szeméttel jár, de ez csak egy napig tart. Szerinte így mindenki megszabadul egy kicsit a lomoktól. A pincéből, padlásról kipakolnak ilyenkor az emberek.

Ahogy mi láttuk:

"Nagyon kedves. Mindent őszintén mondott, szerette a gyermekeket, türelmes és jókdvű volt. Mosolygott. Kifejezetten örült, hogy válaszolhatott a kérdéseinkre. Jó volt vele beszélgetni. Nem tudta hogy mi az a hajó, vagy micsoda készül éppen,  de mi meghívtuk péntekre az avató eseményre, amikor bemutatjuk, hogy mit tudunk. Tök jó lenne, ha sok ilyen ember lenne, akivel összeismerkedik az ember és jót beszélget."

Ahogyan Gábor látta a helyzetet:

"Őszintén szereti a gyerekeket ez a néni. Ez biztos, mert a váratlan szituáció ellenére is türelmes mosollyal válaszolt a kérdésekre."

 

 

Az idős néni, aki nagyon sokat beszélt

Idős volt már nagyon,  de egyenes volt a háta. Ráncos volt, a haja ősz, de nem volt a fején sapka, sem kendő, csak a kevéske haja. Kabát volt rajta fekete és feles.

Nagyon kedveli a gyerekeket. Iskolában dolgozott. Nem idegesítik őt a gyerekek.

Hát a lomtalanítással nem volt jó véleménnyel. Szerinte az  embereknek jobban kellene figyelni, mert nagy szeméttel jár, így csúnya, veszélyes és büdös... De azt mondta, a lomtalanítás arra mindenképpen jó, hogy a szemeteket kidobáljuk a pincéből.

Dóri véleménye a dolgokról:

"Eltársalgott velünk. Kedves volt, felelt minden kérdésre. Nagymamámnak azért nem fogadnám el, de nem volt ijesztő, csak öreg. Beszédes. Örült, hogy beszélgethet valakivel. Egyszerűen és érthetően beszélt, pedig öreg volt. De sokat beszélt, a végén már nehéz volt hallgatni. Ő beszélt a legtöbbet, nem is kellett kérdezni ő csak mondta, mondta és mondta."