Idén, május elsején a Szemétálmok is elment majálisozni. Viszont nem a megszokott módon, mint ahogy azt a magyar nép szokta, hogy kimegy egy szabadidőközpontba és ott vigadalom van a különböző játékok, sör és virsli hozzájárulásával. Ugyanis idén a Szemétálmok jelölve lett a Sozial Marie díjra, amiért Bécsbe kellett utaznunk.

Reggel fél kilenckor a Váci utcába gyűltünk össze és munkának is láttunk. Magbombákat gyártottunk, hogy az utca embereit, akik hajlandóak részt venni a mi kis játékunkban megajándékozzuk és ezáltal nyomot hagyhassanak maguk után. 

Egy rövid városnézés után a díjátadó helyszínére mentünk ahol első dolgunk a kis játékunk előkészületei voltak. Az utca két végébe németül és angolul a következő szöveget írtuk fel: „Mit teszel egy jobb világért?”

Valamint Józsinál és nálam volt egy-egy kis tábla is, hogyha valaki nem látta volna a szöveget. Marci pedig osztogatta az ajándékokat (már annak, aki részt vett a játékban). A játék a következő volt: Beszéd nélkül interakcióba kell kerülni a járókelőkkel, feltenni nekik a kérdést, közben körberajzolni a lábát krétával (Hagyj nyomott magad után), majd ő, ha szerette volna oda írhatta saját választ a lábnyoma mellé.

„Próbálok mindig mosolyogni”

„Összekötöm az embereket”

Egy egész csapatot sikerült bevonnunk!

A díjátadó után svédasztal várt minket. Az étek az eseményhez méltóan nagyon ízletes volt.

És ami nem maradhat. Közös fotó a díjjal! :)