A Szemétálmodók csapata Budapest egyik külső kerületébe látogatott el a múlt héten, konkrétan a 20.-ba. Az akciónapok alatt sok dolog történt, nehéz is lenne mindent felsorolni.

A három nap alatt a gyerekek építhettek akár maguknak, akár „kiállítási darabnak”. De megismerkedhettek a fotózással, az interjúkészítéssel, és azzal is, hogy mennyi tárgyat lehet újra felhasználni – ennek a technikáját is elleshették a résztvevők.

A legtöbb helyen készséggel segítettek nekünk a lomkupacokban megtalálni a hasznos dolgokat.

Dóri, a Madárijesztők királynőjének véleménye az akciónapokról:

"A három nap folyamán sok új emberrel ismerkedhettünk meg és szerencsére elég sokan csatlakoztak hozzánk (főleg kisebb gyerekek), hogy segítsenek a munkában. Számunkra ez igazából nem is munka, hanem szórakozás volt. Mindenki kivehette a részét a közös alkotásból, mindenki azt csinálta, amiben jó, akár az építésben, díszítésben, akár az alapanyagok összegyűjtésében. Aki pedig valami mozgalmasabbra vágyott, az „flashmobozhatott” is. A jó hangulat érdekében folyamatosan zene szólt, és a résztvevők választhatták ki a számokat. Az első két napon főleg a madárijesztők készítésével foglalkoztunk, a harmadik napon pedig az esti felvonulás részleteit tervezgettük. A felvonuláson egy sorba álltunk (nagy örömünkre szinte mindenkinél volt egy madárijesztő) és énekelve, gitározva, különböző saját készítésű „hangszereken” játszva keltettük fel a közönség figyelmét és biztosítottuk a jó hangulatot. Szerintem ebben a három napban az volt a legjobb, hogy semmi sem volt kötelező és mindenki azt csinálta, amihez kedve volt."

Az eseménysorozatot egy felvonulással koronáztuk meg az elkészült madárijesztőkkel, amit a Szent Erzsébet-templomtól indítottunk és a sétálóutca szökőkútjánál zártunk le.

Szöveg: Krisz