Dóri szerint...

Mi, Szemétálmodók, az április 1-i vasárnapunkat is a kis műhelyünkben, egy Váci utcai lakásban töltöttük, ahol ezúttal egy „flashmob” foglalkozáson vettünk részt.  Ez annyit jelent, hogy közös erővel valami újat és különlegeset hozunk létre, amit mindannyian élvezünk, és ezzel másoknak is örömet tudunk okozni.

Egy ilyen dolog létrejöttéhez nagyon össze kell rázódnia a csapatnak. Ennek érdekében egy rövid bemelegítés után csapatokban dolgoztunk, majd rövid időn belül összeállítottunk egy jelenetet.

Aztán megnéztünk pár flashmob videót, hogy ötleteket merítsünk belőlük. Végül az egész csapat együtt talált ki valamit.

Ezen a foglalkozáson rengeteget tanultunk az együttműködésről és az összhangról.


Szimi pedig így látta...

Szerintem mindenki jól érezte magát a legutóbbi flashmob foglalkozáson. Legalábbis nekem úgy tűnt, mindenkinek nagyon tetszett ez a program. Sokat mozogtunk és sok új dolgot tanulhattunk az együttműködésről. Az együttműködés sokszor nehéz, mert mindenki csak mondja a magáét!

Voltak nehezebb feladatok is, amikhez kicsit több idő kellett volna, hogy ki tudjuk találni, de aztán elég jól sikerült. Ha végeztünk, más feladatot kaptunk, és minden így jött sorba!

Néztünk flashmobos videókat is. Ugyanis Gábor megbízott minket azzal, hogy figyeljük meg, hogy állhat össze így egy ilyen jó flashmob akció! Az első egy esőhangos videó volt, a második egy pályaudvaros flashmob tánc, a harmadik videó pedig egy suli előtt játszódott. Ezekre a videókra nagyon kellett koncentrálni, hogy majd a mi akciónknál jól menjenek a dolgot. Utána alaposan átbeszéltük a tanulságokat.

Persze a szuperhősös feladat sem volt rossz, mert sokféle szobrot (például járgányokat) kellett formázni emberekből.

Volt egy olyan feladat, hogy egy történetet kellett eljátszani. Méghozzá úgy, hogy meg voltak adva azok az elemek -- nyújtózkodás, nadrágporolás, szétmenés, összemenés meg az ugrálások --, amelyeknek szerepelni kellett benne!