Atosz: Kimentünk hogy színeket fotózzunk. Ez a plakát volt, amin először megakadt a szemünk. Van rajta minden, csillag, hold, fa feliratok, szív, es minden színes.  Aztán csináltunk egy képet a festékekről.

Edina, Ramóna: A borsodnádasdiak a rajok.  Nagyon jó volt festeni. Ez egy nagy plakát, amit majd kitasznek az akol fölé, ha kész lesz. Játszottunk, festettünk, csináltunk állatokat is.

Edina: az állatkeszites tetszett legjobban.

Ramóna: csináltam egy felsőt amire ráirtam, hogy Rami Klikk.

Atosz: Utána kísérleteztünk a fénykepezőgéppel, hogy mit lát. Ha madárnezetbe  vagy békanézetbe tesszük. Minden másnak tűnik, ha nagyon közel visszük a kamerát. Ehhez a képhez felmásztam egy létrára.

Atosz: Ez a kóc, amiből díszeket csináltak. Beletettük a gépet, és úgy fénykepeztünk. Így úgy néz ki, mint valami háloféleség... Vagy mintha benne lennél egy szénakazalban...

Atosz: Mintha egy kéz jönne ki a gyöngyökbol... Vagy falevél... Vagy hasonlít egy tál főzelékhez.

Alex: Színeket kellett fényképezni. Szép színes volt a lány kabátja. Nem ismerem őket. Egyikük nem magyar. Ölelik  egymást. Kimutatják, hogy szeretik egymást. Jó baratnők lehetnek.

Alex: Azért fénykepeztem le, mert szép színes, és színeket kellett fénykepeznünk.  És ott van valakinek a lába. Mintha az asztalnak a lába lenne.