Az ékszerkészítés nagyasszonya (Szimi beszélgetése alapján)

Száva szereti ezeket az ékszerkészítős dolgokat. Nagyon szereti a színes ruhákat és észrevettük, hogy nagyon különlegesen öltözködik és most különleges ékszereket készít, mivel lomokból csinál fülbevalókat, kitűzőket és gyűrűket. „Amik az utcán vannak igazából nem lomok, hanem kincsek. Nagyon értékesek.”  - mondja Száva. Jó érzés volt vele beszélgetni, mert ő különleges ember és nem csak kedves és okos és szép, ahnem az emberek körül akikkel beszélgettem p a legérdekesebb is.  Ő egy igazi kreatív ember.

 

Az arab festő (Gábor beszélgetése alapján)

Ahmednek hívják. Irakból hazánkba szakadt ember ő. Menekültként él Magyarországon, egy táborban kell élnie, és mivel elég nehéz neki a magyar, a fia segített fordítani, mert volt némi nyelvi nehézség közöttünk. Éppen egy hajót festett, amikor rátaláltunk. Nagyon jól érzi itt magát és szívesen festeget… Egyébként a foglakozása szerint asztalos. Szereti ezt csinálni, mert alkothat és szépet hozhat létre egy darab fából… De azt is elmondta, hogy itt Magyarországon nehéz itt neki, mert van egy nagy bánata: nincs igazi muszlim közösség, vagy is egészen mások, mint náluk vannak otthon. Hiányzik neki a hitélet…

 

Újra gyerek lehet

Gábor tanít. Színészmesterségre tanít gyerekeket. Nagyon jól érzi itt magát, mert újra gyerek lehet, és neki nagyon nagy öröm, hogy taníthatja a gyermekeket színészkedni, mert nagyon szereti a munkáját. Örül, hogy itt lehet. Ezt a mai rendezvényt együtt csinálták Marcival és Rodrigóval, akikkel régről ismerik egymást, sokat dolgoztak már együtt, és sok gyerekkel találkoztak együtt, akikkel együtt játszottak és színészkedtek.

"Szerintem Gábor nagyon kedves, aranyos fiú. Igazi jó arc, mert vagány és belevaló, de hallgatnak rá a fiatalok, mert okos is. Nagyon jól színészkedik és nekem ez bejön.  Ő inkább vicces ember, sokszor vidám és szeret visszaesni a gyerekkorba, mert játékos." (Szimi)

"Felrúgja a közösségeket. Lehet, hogy nem jól fejezem ki magam, de azt akarom igazából mondani,hogy valami megszületik a fejében és megvalósítja, úgy, hogy a sok hülyeséget kirúgja a fejéből, és mások fejében is rendet tesz. Nem a napi politika mentén, hanem a saját elképzelése alapján cselekszik." (Gábor)

 

A lány, aki a tűzzel játszik (Gábor beszélgetése alapján)

Na, hát ő egy kemény dió volt. Nagyon zárkózott volt a beszélgetés elején, és nagyon nehezen indult a beszélgetés. „A művészetet ki kell vinni az utcára, le kell szólítani az embereket és ismerkedni kell, közösségi teret formálni ilyen módon , és a közterületen ez azért jó, mert a nevében is benne van hogy közösség. Ezért van a hely. Csak az emberek nem használják ki. Pedig elvileg itt mindenki szabadon csinálhatja, amit akar” – mondja a tűzzel játszó lány.

"Hogy mit gondolok róla? Elhittem neki, hogy igazat mond, mert úgy tűnt őszintén beszél. Van benne kis kettősség, művészet, meg művész, és mint olyan, nyitott, és adni akar, de mint ember, ő maga zártságot tükröz és nehezen nyílik meg. Nyitott és azért egyszerre zárt is. Fura. Érdekes. De jó."